Projecten

Onboarding van een offshore Windpark

Onboarding van een offshore Windpark Voor een groot energiebedrijf hebben we de analyse fase geleid van een IT implementatie project van een offshore windpark. ME Energy Consultancy heeft de requirements gemaakt en was tevens betrokken bij de afstemming met TenneT en externe leveranciers.

Het project omvatte alle processen en systemen voor alle functionaliteiten zoals forecasting, trading, het bieding- en activatieproces van balanceringsproducten, settlement, BRP processen, P&L rapportage en curtailment.
 

Implementatie Flex platform

Voor een grote flex leverancier heeft ME Energy consultancy meegewerkt aan de implementatie van een platform waarmee verschillende type assets (bijvoorbeeld zon en wind) kunnen worden ingezet op balancerings- en tradingmarkten. We hebben requirements opgesteld en de IT implementatie gecoördineerd.

We hebben ook een standaard implementatie proces opgesteld waarmee nieuwe assets op een gestructureerde manier aan het platform kunnen worden toegevoegd. Daarbij is o.a. rekening gehouden met contractuele afspraken, implementatie van controllers, IT systemen, afspraken met asset eigenaren en leveranciers.

Implementatie aFRR process

Voor een BSP partij heb ik een project geleid om het bieding en activatie proces voor aFRR te implementeren. Ik heb een proces design gemaakt en requirements opgesteld. Ik heb de IT implementatie gecoördineerd alsmede de afstemming met interne en externe partijen. Ik heb test cases opgesteld en het test proces gecoördineerd.

Implementatie mFRR proces

ME Energy Consultancy heeft geholpen bij de implementatie van een mFRR proces. We hebben een proces ontwerp en business requirements opgesteld en we hebben afstemming gehad met een leverancier over interfaces, data uitwisseling en rapportage.
 

Balancering- en flex markten

ME Energy Consultancy heeft ervaring met business requirements, IT implementatie en proces verbeteringen van verschillende flex / balanceringsmarkten zoals FCR, aFRR, mFRR en Redispatch. Wilt u binnenkort een dergelijk proces implementeren dan kunnen wij u helpen.

We weten waar de haken en ogen zitten en hoe je die het beste kan tackelen.

Consultancy op het gebied van:
  • business analyse
  • afstemming met externe partijen zoals TenneT / services providers / asset eigenaars
  • IT implementatie
  • proces verbeteringen

Neem contact op

Training energie markten

In de afgelopen jaren hebben we een aantal trainingen ontwikkeld over de energiemarkt en flexibiliteitsmarkten.

Daarbij komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: marktrollen, elektriciteitsmarkten, merit order, allocatie / reconciliatie, energie transitie, balanceringsmarkten, congestie, saldering, dynamische prijs contracten, virtual power plants, asset backed trading.

Op verzoek kunnen we ook trainingen op maat maken en het is ook mogelijk om kortere versies te bieden in de vorm van een masterclass of webinar.

De trainingen kunnen worden gegeven in het Engels of in het Nederlands.

Trainingen